Aan de Rijksstraatweg tussen Lomm en Arcen ligt het kantoor van Stichting Limburgs Landschap. De voormalige carré boerderij, tegenover het veer naar Lottum kreeg een flinke verbouwing. De uitgangspunten hierbij waren het plaatsen van alle kantoren en bijeenkomstruimtes op de begane grond, het logisch oplossen van de toegang en route binnen het gebouw en het zorgen voor aangename, ruime en lichte ruimtes. Er is gewerkt met natuurvriendelijke materialen als kalkhennep, houtvezel ter isolatie en leemstuc. En een mooie tuin in de hof. Mooi dichtbij..

hof kantoor het Limburgs Landschap
In het carré zijn de binnenzijdes van de dakvlakken op het oosten en westen gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen.
hof kantoor stichting Het Limburgs Landschap
Een pergola voorziet schaduw op de zuidgevel
Kantine Het Limburgs Landschap
De kantine zorgt voor een gehele omloop om de binnentuin.
Kantine het Limburgs Landschap
De oude constructie van de oorspronkelijke overkapping is behouden.
Opgezette sperwer
Goede lijst voor deze sperwer…
Entree het Limburgs Landschap
De hoogte van de schuur en de constructie is nog goed te zien in het entreegebied.
Entree Kantoor het Limburgs Landschap
Van bovenaf gezien heb je overzicht op de entree en zie je constructie en dakopbouw.
Stichting het Limburgs Landschap
De buitenzijde heeft weer weinig ingrepen en het aanzicht is bijna niet aangepast, behalve de entree..
Lichtobject Infographic entree stichting Het Limburgs Landschap
Daan de Haan heeft samen met de Frisfabriek een mooi lichtobject in de entree gemaakt. De kaart van Limburg gefreesd in een eiken plaat waarbij de gebieden van het Limburgs Landschap oplichten.
Het Limburgs Landschap kantoor oude toestand
De oude toestand van de carré boerderij.
interieur schuur oude toestand
In de oude toestand was de schuur in gebruik als opslagplek.
oude toestand hof
In de oude toestand was het pand gesloten naar de hof.
oude toestand
Overzicht van de hof in de oude toestand, waarbij aan de overzijde de overkapping staat waarvan de constructie nog is blijven staan in de nieuwe kantine.