In Venlo is een woning gemoderniseerd door een aantal uitbreidingen en wijzigingen die zorgen voor veel licht, lucht en ruimte. De connectie tussen binnen en buiten wordt vergroot en het maximale wordt uit de bestaande bouw gehaald. Het tuinontwerp is van Willem Doreleijers (http://spinazie-spinoza.weebly.com) en sluit naadloos aan op de bouwkundige ingreep.

Voorgevel vanaf straat nieuwe toestand
De voortuin is ontworpen door Willem Doreleijers en sluit aan bij de moderne aanbouw.
De aanbouw is modern en zorgt voor extra licht, lucht en ruimte, terwijl hij ook het gehele aanzicht moderniseert.
Sedum, cortenstaal en Schellevis tegels maken het een strakke en mooie voortuin. De kleuren van de sedum begroeiing veranderen door het jaar.
Het zicht vanaf de luifel bij de voordeur op de voortuin.
De connectie tussen binnen en buiten wordt overal gezocht, door zicht op de patio met waterpartij vanuit de verkeersruimte binnen.
De patio heeft een waterpartij met waterval. Het geluid van het kletterende water is in de verkeersruimtes en de badkamer binnenshuis te horen.
De achtertuin kent ook een uitbouw met Western Red Cedar bekleding.

Foto’s Joost Reijnen architect 2019