Holy Shit! Ruim een jaar geleden dienden we een plan in om een lichtgevende aureool boven onze Jacobskapel te plaatsen. Een kunstobject waarmee we een een extra dimensie wilden aanbrengen aan de historische
kapel. Een speciaal teken om aan te geven dat er met dit gebouw iets speciaals aan de hand is. De aureool als baken van licht in het hart van de wijk Q4. Een nieuwe ster aan de Venlose skyline! Een project dat we zonder een aantal partijen niet van de grond hadden gekregen. Heel veel dank gaat uit naar Gemeente Venlo, Twan Hegger staalconstructies, Ingenieursbureau Vissers en vissers en Exaltation – Elegance in LED Lighting –


De Sint-Jacobskapel hoorde bij het Sint-Jacobsgasthuis, dat tussen 1533 en 1539 werd gebouwd. Oorspronkelijk diende het gasthuis als opvang voor burgers die door armoede getroffen waren en geen dak boven hun hoofd hadden. Later werden er zieken en  heren op leeftijd verzorgd. Gelet op de naam is het ook goed mogelijk dat pelgrims er onderdak vonden, die op weg waren naar Santiago de Compostella in Noord-Spanje, het belangrijkste centrum van de Sint-Jacobsverering. In 1864 werd de Sint-Jacobskapel geïntegreerd in  het Burgergasthuis, waar patiënten met geslachtsziekten werden behandeld en prostituees op hun gezondheid gecontroleerd. Zo’n historisch pand verdient een aureool.


Sef Derkx – floddergats 
Waar het ooit mee begon…. een visualisatie voor onze activiteiten onder de naam “goede vrijdag”
Zo straalde de aureool op 3 december 2018..!
De aureool boven de Jacobskapel vanaf de lichtenberg gezien.
De stalen ring heeft een omtrek van net iets minder dan 10 meter, het maximum voor de LED verlichting. De diameter bedraagt 3,16 meter.
Aan binnen aan buitenzijde van de ring zijn twee LED strips bevestigd; aan de buitenzijde een versie die alle kleuren kan uitstralen, aan de binnenzijde een witte.